Bamboe Struik ‘Fargesia Rufa’

18,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666809491 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Bamboe Struik ‘Fargesia Rufa’

De Fargesia rufa is buitengewoon bruikbaar als solitair, kuipplant, knappe afscheiding of als haag. Bossig groeiende, niet woekerende bamboe en met zijn lichtgroene glanzende bladeren brengt hij sfeer in jouw tuin, balkon of terras. Per stuk te kopen dus kies zoveel je nodig hebt! Bamboes ontwikkelen genoeg nieuwe groeischeuten vanuit de wortels en kunnen daardoor vrij verschillend worden. Het fijne van deze bamboesoort Fargesia ‘Rufa’ is, dat ze geen uitlopers maakt en dus niet door de hele tuin woekert. Bamboes verschijningsvormen nieuwe groeischeuten vanuit de wortels. De bamboe bekorten hoeft eigenlijk niet, maar is wel aan te raden: je houdt de plant dan namelijk in vorm en hij wordt compacter.

Standplaats 
Vaak wordt deze bamboe op een zomerse plaats geplant, maar hij verdraagt schaduw mede extreem.

Water geven
Fargesia is een makkelijke plant die geen uitgesproken voorkeur heeft voor een bepaalde grondsoort, maar wel houdt van een natte ondergrond. De plant heeft standaard veel water nodig en in de zomer, op warme dagen heeft de plant behoorlijk wat water nodig.

Snoeien
De bamboe Fargesia is van nature al heel mooi compact van beneden af. Wanneer je hem regelmatig knipt wordt hij nog dichter van structuur. Uit de bamboe komen scheuten van onderaf uit de wortel. Deze lange nieuwe scheuten worden iedereen jaar langer, zo groeit de bamboe groter. Een bamboe bekorten is niet moeilijk, knip hem gewoon met een haagschaar op het juiste formaat. Maak het jezelf gemakkelijk door lange halen te maken.

Herkomst & informatie
Steeds meer publiek kiezen voor bamboe in de tuin. Terecht, want het is een waanzinnig mooie plant, behoorlijk, wintergroen en hij geeft ontzettend veel sfeer. Daarnaast staat deze niet woekerende bamboeplanten glansrijke in elke tuin. Dit exclusieve soort Fargesia rufa is dus niet woekerend en 1 van de sterkere species. Deze bamboe is zeer decoratief, met lichtgroene bladeren op stengeltjes die enigszins roodachtig verkleurd zijn. De Fargesia rufa is zeer winterhard. Ideaal dus in ons koude kikkerlandje!

Een veilige reis ogenblikkelijk vanaf de kweker!
Al onze planten worden regelrecht vanuit onze telers vervoerd. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij jou thuis aankomen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met voldoende zorgvuldigheid verpakt. We willen robuust niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend beschermd op reis.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is goed voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding handig mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je voldoende voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus handig te doseren. Inhoud 500 ml.

 

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

14 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Ja

Standplaats

Halfschaduw

Hoeveelheid zonlicht

Giftig

Nee

Snoeien

Laat in het najaar

Bloeiperiode

Niet van toepassing

Winterhard

Ja

EAN

8719666809491