Bamboe Struik ‘Fargesia Rufa’ XL

34,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666809538 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Bamboe Struik ‘Fargesia Rufa’ XL

De Fargesia rufa is buitengewoon fijn als solitair, kuipplant, keurige afscheiding of als haag. Bossig groeiende, niet woekerende bamboe en met zijn lichtgroene glanzende bladeren brengt hij sfeer in jouw tuin, balkon of terras. Per stuk te bestellen dus selecteer zoveel je nodig hebt! Bamboes ontwikkelen veel kersverse groeischeuten vanuit de wortels en kunnen daardoor vrij divers worden. Het fijne van deze bamboesoort Fargesia ‘Rufa’ is, dat ze geen uitlopers maakt en dus niet door de hele tuin woekert. Bamboes vormen nieuwe groeischeuten vanuit de wortels. De bamboe snoeien hoeft eigenlijk niet, maar is wel aan te raden: je houdt de plant dan immers in vorm en hij wordt compacter.

Standplaats 
Vaak wordt deze bamboe op een zonnige plaats geplant, maar hij verdraagt schaduw bovendien maximaal.

Water geven
Fargesia is een makkelijke plant die geen uitgesproken voorkeur heeft voor een bepaalde grondsoort, maar wel houdt van een vochtige ondergrond. De plant heeft standaard voldoende water nodig en in de zomer, op warme dagen heeft de plant behoorlijk wat water nodig.

Snoeien
De bamboe Fargesia is van nature al heel mooi compact van beneden af. Wanneer je hem regelmatig knipt wordt hij nog dichter van structuur. Uit de bamboe komen scheuten van onderaf uit de stam. Deze lange nieuwe scheuten worden iedereen jaar langer, zo groeit de bamboe groter. Een bamboe afsnijden is niet moeilijk, knip hem gewoon met een haagschaar op het juiste formaat. Maak het jezelf praktisch door lange halen te maken.

Herkomst & info
Steeds meer mensen beslissen voor bamboe in de tuin. Terecht, want het is een waanzinnig mooie plant, behoorlijk, wintergroen en hij geeft buitengewoon veel ambiance. Daarnaast staat deze niet woekerende bamboeplanten prachtig in elke tuin. Dit exclusieve soort Fargesia rufa is dus niet woekerend en 1 van de sterkere species. Deze bamboe is zeer versierend, met lichtgroene bladeren op stengeltjes die enigszins roodachtig verkleurd zijn. De Fargesia rufa is zeer winterhard. Ideaal dus in ons koude kikkerlandje!

Een veilige reis rechtstreeks vanaf de kweker!
Al onze planten worden direct vanuit onze kwekers vervoerd. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij jou thuis aankomen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met genoeg zorgvuldigheid ingepakt. We willen robuust niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend beschut op reis.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je additionele prettig voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is goed voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding eenvoudig mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus probleemloos te doseren. Inhoud 500 ml.

 

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplanten

Soort plant

Potmaat

23 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Ja

Standplaats

Halfschaduw

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Snoeien

Laat in het najaar

Bloeiperiode

Niet van toepassing

Winterhard

Ja

EAN

8719666809538