Blauw Schapengras ‘Festuca Glauca ‘Intense Blue’

17,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666810985 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Blauw Schapengras ‘Festuca Glauca ‘Intense Blue’

Zeer favoriet om nu te planten
Afgelopen jaren is de populariteit van siergrassen behoorlijk toegenomen. Het keurige uiterlijk van deze planten en het veelal blijvende blad in de winter maken de siergrassen een blikvanger in iedere tuin! Ze komen uitstekend van pas als achtergrond voor vaste planten en ze zijn volmaakt voor grootschalige beplanting.

Standplaats
Er zijn veel mogelijkheden om de Festuca Glauca ‘Intense Blue’ te ruimtes in jouw tuin, terras of balkon. De plant kan optimaal als solitair bevestigd worden in zoals een plantenbak of sierpot, maar mede met meerdere planten bij elkaar kan zij als bodembedekker of borderbeplanting ingezet worden. Ook is het populair om deze siergras te planten in een hoge bak of pot, wat een beetje een blauwe palmeffect geeft. Plaats de plant in halfschaduw of volle zon.

Water geven
Plant je de siergrassen rond ze zomer is het raadzaam de aarde vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Daarnaast is gemiddeld één keer per week water geven al vlot voldoende. Veeleisend zijn de siergrassen niet.

Snoei en bloei
Als je deze plant wilt terugsnoeien mag dat mede. Dit gebeurt bij voorkeur in het vroege lente. Door blauw schapengras in het vroege lente of na de bloei te afsnijden creëert het gras nieuw, fris blauw blad waardoor hij steeds aantrekkelijker wordt. Gedurende het hele jaar kan je genieten van dit siergras, doordat zij winterhard en bladhoudend is.

Herkomst & Informatie
De Festuca Glauca komt van oorsprong uit Zuid-Frankrijk en wordt in het Nederlands bovendien wel Zwenkgras of blauw schapengras genoemd. De naam ‘Intense Blue’ geeft al aan welke tint het blad heeft, immers blauw. Bij levering is de plant 35 – 45 cm hoog (incl. kwekerspot).

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
De grassen zijn buitengewoon bekwaam als accentplanten of in een mooie sierpot. Siergrassen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Reden te meer om een plekje in jouw tuin vrij te maken voor dit beweegelijke tafereel! En in het najaar, wanneer de meeste vaste planten hun jaarlijkse hoogtepunt hebben gehad, laten de prachtige siergrassen zich van hun beste rand zien.

Een veilige vakantie regelrecht vanaf de kweker
Alle onze planten worden rechtstreeks vanuit de teler verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met voldoende zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen robuust niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: kunststof sierpot
Bestel simpelweg de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer goed voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra optimaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is bekwaam voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding domweg mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus probleemloos te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Kleur

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

17 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Halfschaduw, Volle zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Snoeien

Begin van het voorjaar

Bloeiperiode

mei – juni

Winterhard

Ja, tot -5

EAN

8719666810985