Carex Morrowii ‘Ice Dance’

9,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666811012 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Carex Morrowii ‘Ice Dance’

Afgelopen jaren is de populariteit van siergrassen behoorlijk toegenomen. Het fraaie uiterlijk van deze planten en het veelal blijvende blad in de winter maken de siergrassen een blikvanger in iedere tuin! Ze komen volmaakt van pas als achtergrond voor vaste planten en ze zijn ideaal voor grootschalige beplanting. Deze plant wordt normaal met sierpot bezorgd.

Standplaats
Er zijn vaak mogelijkheden om de Carex ‘Ice Dance’ te plaatsen in jouw tuin, terras of balkon. De plant kan goed als solitair bevestigd worden in bijvoorbeeld een plantenbak of sierpot, maar ook met meerdere planten bij elkaar kan zij als bodembedekker of borderbeplanting ingezet worden. Ook is het populair om deze siergras te planten in een hoge bak of pot, wat een beetje een palmeffect geeft. Plaats de plant in halfschaduw of complete zon.

Water geven
Plant je de siergrassen rond ze zomer is het raadzaam de grond vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Daarnaast is gemiddeld één keer per week water geven al gauw veel. Veeleisend zijn de siergrassen niet.

Bloei
De plant groeit eerst als pol, maar op een gegeven moment vormt hij zich door bijvoeging. Het blad van de ‘Ice Dance’ is smal en spits, felgroen in het midden en met aan de rand lichtgroen tot roomwit. In april en mei bloeit deze Carex onopvallend met bondige geelachtige bloemenaartjes. Gedurende het hele jaar kan je genieten van dit siergras, omdat zij winterhard en bladhoudend is.

Snoei
Ice Dance hoef je niet ieder jaar te afsnijden. Het kan wel voorkomen dat de punten van het blad bruin zijn geworden door verdroging of vorstschade. Je kunt dan aan het einde van de winter de bruine punten van de bladeren wegknippen, daar komen dan weer frisgroene met witte bladeren voor terug.

Herkomst & Informatie
De Nederlandse naam voor de Carex is Japanse zegge. Deze Carex Morrowii ‘Ice Dance’ behoort tot de laagblijvende siergrassen. De Carex ‘Ice Dance’ is siergras dat dikwijls gebruikt wordt als bodembedekker door diverse planten bij elkaar te plaatsen. Bij bezorging is de plant 45 – 55 cm hoog (incl. kwekerspot).

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
De grassen zijn ontzettend bruikbaar als accentplanten of in een uitstekende sierpot. Siergrassen zijn durabel en onderhoudsvriendelijk. Reden te meer om een plekje in jouw tuin vrij te maken voor dit beweegelijke tafereel! En in het najaar, wanneer de meeste vaste planten hun jaarlijkse hoogtepunt hebben gehad, laten de luxe siergrassen zich van hun beste kant zien.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden rechtstreeks vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je in huis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen landelijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: kunststof sierpot
Bestel makkelijk de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer bruikbaar voor buiten. Prik beneden in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je additionele maximaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is goed voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding handig mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus probleemloos te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

17 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Halfschaduw / volle zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Snoeien

maart – april

Bloeiperiode

april – juni

Winterhard

Ja

EAN

8719666811012

Denk ook aan...

-77%
29,99

8 beoordelingen

Levertijd: Voor 23:45 besteld = morgen in huis!

-18%
329,99

2 beoordelingen

Levertijd: 2 - 3 werkdagen

-44%
24,99

3 beoordelingen

Levertijd: 3 - 5 werkdagen