Dadelpalm ‘Phoenix Canariensis’

19,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666808449 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Dadelpalm ‘Phoenix Canariensis’

De Phoenix palm, tevens wel Canarische dadelpalm genoemd, is een eigenaardige palm die tot wel achtien meter hoogte kan groeien en zijn oorsprong vind op, hoe kan het bovendien verschillend, de Canarische eilanden. Van de Phoenix bestaan veel verschillende soorten waarvan de Canariensis de meest befaamde en voorkomende soort is.

Je komt hem op vaak warme vertrekken tegen
De Phoenix Canariensis kom je hedendaags in elk tropisch weertype tegen, maar in Spanje en Italië worden deze palmen dikwijls ingezet als plantmateriaal langs openbare wegen of worden ze als sierplant aangeplant. In een tropisch weertype kan deze palm wel 18 meter hoog worden met bladeren van 5 tot zes meter lang.

Kan optimaal tegen de kou
De Phoenix Canariensis is matig vorsbestendig wanneer deze in de complete grond zonder bescherming wordt geplant, maar de Phoenix Canariensis is uitermate bruikbaar als kuipplant en kan dan tevens handzamer betrouwbaar worden tegen de kou. Deze Canarische dadelpalm is een makkelijke en uitstekende palmboom voor op je terras of balkon. Een betrouwbare toevoeging aan je tuin voor het heerlijke zonnige gevoel. Met de grote, in het oog springende bladeren is dit een zeer imposante palm.

Hoe zorg je voor mij?
Deze palm houdt van een zonnige standplaats, complete zon is geen enkel probleem. Tijdens een droog voorjaar en warme, droge zonnig elke dag water geven. Zorg ervoor dat de palm altijd in maximaal waterdoorlatende grond staat en dat overtollig water ogenblikkelijk uit de pot kan. De Phoenix Canariensis is een stevige wortelaar en kan zowel in de volle grond als in een pot geplant worden. Let er bij het planten in een sierpot op dat de plant genoeg ruimte krijgt.

Snoeien
Je kan bij de Canarische Dadelpalm alleen de takken afsnijden. De stam kan niet afgezaagd worden bij een palm, hierdoor zal de palm sterven. Verwijder de onderste gunstig bladeren als deze lelijk worden. We raden hierbij aan om de veren naar beneden te krommen en vervolgens de tak zo dicht soms bij de stam af te snijden. Je kan hier ook een sterke snoeischaar voor toepassen. Let er bij het snoeien op, dat de plant scherpe bladeren heeft. Bruine bladpunten kan je domweg wegknippen met een gewone schaar.

Een veilige reis ogenblikkelijk vanaf de teler
Al onze planten worden regelrecht vanuit onze telers afgezonden. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij jou thuis aankomen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met veel zorgvuldigheid ingepakt. We willen robuust niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend afgeschermd op vakantie.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is bekwaam voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding simpelweg mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je voldoende voeding om riant een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus handig te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

18 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Halfschaduw of volle zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee, niet eetbaar

Bloeiperiode

Groenblijvend

Winterhard

Ja, tot -3

EAN

8719666808449

Denk ook aan...

-20%
399,00

0 beoordelingen

Levertijd: 3 - 4 weken

-47%
22,50

8 beoordelingen

Levertijd: 1 - 3 weken

-60%
99,99

5 beoordelingen

Levertijd: 1 - 3 werkdagen