Dadelpalm ‘Phoenix Canariensis’

29,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666808449
Beschrijving

Informatie Dadelpalm ‘Phoenix Canariensis’

De Phoenix palm, tevens wel Canarische dadelpalm genoemd, is een eigenaardige palm die tot wel 18 meter hoogte kan groeien en zijn origine vind op, hoe kan het ook breed, de Canarische eilanden. Van de Phoenix bestaan veel verschillende soorten waarvan de Canariensis de meest bekende en voorkomende soort is.

Je komt hem op voldoende warme plekken tegen
De Phoenix Canariensis kom je actueel in iedereen tropisch weertype tegen, maar in Spanje en Italië worden deze palmen veelvoorkomend ingezet als plantmateriaal langs openbare wegen of worden ze als sierplant aangeplant. In een tropisch klimaat kan deze palm wel achtien meter hoog worden met bladeren van vijf tot 6 meter lang.

Kan extreem tegen de kou
De Phoenix Canariensis is matig winterhard wanneer deze in de volle grond zonder beveiliging wordt geplant, maar de Phoenix Canariensis is uitermate betrouwbaar als kuipplant en kan dan ook makkelijker veilig worden tegen de kou. Deze Canarische dadelpalm is een makkelijke en fraaie palmboom voor op je terras of balkon. Een goede bijvoeging aan je tuin voor het heerlijke zomerse gevoel. Met de flinke, in het oog springende bladeren is dit een zeer imposante palm.

Hoe zorg je voor mij?
Deze palm houdt van een zonnige standplaats, volle zon is geen enkel probleem. Tijdens een droog voorjaar en warme, droge zonnig elke dag water geven. Zorg ervoor dat de palm altijd in maximaal waterdoorlatende grond staat en dat overtollig water direct uit de pot kan. De Phoenix Canariensis is een stevige wortelaar en kan zowel in de volle grond als in een pot geplant worden. Let er bij het planten in een sierpot op dat de plant voldoende ruimte krijgt.

Snoeien
Je kan bij de Canarische Dadelpalm alleen de takken snoeien. De stam kan niet afgezaagd worden bij een palm, hierdoor zal de palm sterven. Verwijder de onderste goedkoop bladeren als deze onfraai worden. We raden hierbij aan om de veren naar onder te buigen en vervolgens de tak zo dicht eventueel bij de stam af te snijden. Je kan hier ook een stevige snoeischaar voor benuttigen. Let er bij het snoeien op, dat de plant scherpe bladeren heeft. Bruine bladpunten kan je simpelweg wegknippen met een gewone schaar.

Een veilige reis ogenblikkelijk vanaf de kweker
Al onze planten worden direct vanuit onze kwekers verzonden. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij jou thuis aankomen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met veel zorgvuldigheid verpakt. We willen robuust niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend prima op reis.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra maximaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is bekwaam voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je veel voeding om royaal een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus comfortabel te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant, Palm

Soort plant

Potmaat

18 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Halfschaduw of volle zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee, niet eetbaar

Bloeiperiode

Groenblijvend

Winterhard

Ja, tot -3

EAN

8719666808449