Japanse Hulst ‘Ilex Crenata’

66,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666810268 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Japanse Hulst ‘Ilex Crenata’

De Ilex is een compact groeiende hulst die maximaal in verschillende vormen te snoeien is. Of je er nu een haag van maakt of een fraaie bol. Zelfs een piramide of andere contouren is bij de Glory Gem niet gek veel. De struik heeft binnen alle Ilex soorten het mooist ronde en fijnste blad, wat zeer mooi vertakt over de hele plant.

Standplaats
De Ilex Crenata is een struik die niet voldoende waarde hecht aan zijn standplaats. Je kan hem in zowel halfschaduw als de volledige zon vertrekken. Je kunt hem planten in de complete aarde, bijvoorbeeld als een mooie haag of zet hem in een mooie sierpot op je terras of balkon.

Water geven
De Japanse Hulst kan tegen droogte, maar een licht vochtige aarde is het mooiste voor de tuinplant. Wanneer er drogere periodes zijn probeert hij zijn nattigheid te stelen bij nabije planten. Regelmatig water geven is raadzaam, maar geef geen water in overvloed. Om de Japanse hulst mooi te houden kun je hem zo nu en dan wat voeding geven. Hiervoor gebruik je de Culvita Plantenvoeding die je simpelweg mee besteld.

Snoei en bloei
In de bloeiperiode van mei tot juni krijgt de Ilex Crenata korte witte bloemen, alhoewel dit vrij onopvallend zal zijn. Na de bloeiperiode kan deze Japanse Hulst zwartje besjes krijgen. Hier zijn vogels dol op! Plant je hem als haag dan kun je hem 2 keer per jaar afsnijden om in vormgeving te houden, 1 keer rond maart en 1 keer rond juni. Wanneer je dit doet geeft de plant geen voorkeur aan.

Herkomst & Informatie
De Nederlandse naam voor de Ilex Crenata ‘Glory Gem’ is de Japanse Hulst. Van oorsprong komt de tuinplant uit Zuid- Oost-Azië en dan met name Japan en Korea. De struiken hebben voldoende weg van het kenmerk van de Buxus. Doordat de plant aangenaam te onderhouden en snoeien is heeft hij zichzelf zeer populair gefabriceerd in de Nederlandse tuinen. De plant is bij bezorging ca. 40 – 45 centimeter hoog (incl. kwekerspot).

Een veilige reis rechtstreeks vanaf de teler
Alle onze planten worden direct vanuit de teler vervoerd. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je in huis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen landelijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je additionele ultiem voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is bekwaam voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding aangenaam mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je veel voeding om royaal een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus moeiteloos te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

23 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Geen voorkeur

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Bloeiperiode

Groenblijvend

Winterhard

Ja, tot -5

EAN

8719666810268