Kuiflavendel ‘Stoechas ‘Anouk’

16,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666810947 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Kuiflavendel ‘Stoechas ‘Anouk’

Heerlijk geurende lavendel
Of je nu een tuin, terras of een balkon hebt, bloeiende planten maken je amusant. Daarbij kun je er onophoudelijk mee experimenteren en combineren. Ook voor lavendel geldt dit natuurlijk. Ze geven een mooi effect, zijn handig in onderhoud en de bloemen ruiken ook nog eens heerlijk.

Standplaats
De lavendel staat met alle schik in de zon. Hoe meer hij in de zon staat, hoe intensiever de kleur wordt. Lavendel wordt maximaal een halve meter hoog en is vooral in jonge toestand sterk behaard. Daarnaast wordt lavendel voldoende in kruidentuinen aangeplant aangezien de meeste kruiden er niet zo mooi uitzien.

Water geven
Naar de lavendel in de volledige grond hoef je bijna niet om te kijken. Alleen bij aanhoudend maximaal zonnig en droog weer wilt de lavendel zielsgraag wat additionele water. Plaats je hem in een uitstekende sierpot op je terras of balkon geef heem dan af en toe water.

Snoei en bloei
Kuiflavendel ‘Anouk’ bloeit vroeger in het jaar dan de ‘gewone’ lavendel en bloeit tevens langer door: van vroeg in het lente tot laat in de zomer. De meest intense bloeitijd is mei-juli. Als je na die eerste langdurige bloei de oude bloemen eruit knipt, snoei de plant gerust tot de helft terug dan begint ‘Anouk’ nog een keer en krijg je zelfs bloemen tot oktober!

Herkomst & Informatie
De Lavandula stoechas Anouk® is gevonden in een authentieke selectie en is de beste stoechas variëteit die er is! Deze lavendel wordt mede wel kuiflavendel of vlinderlavendel genoemd vanwege de vorm van de bloemetjes. De plant heeft een houtachtig gewas en zijn bladeren zijn grijsgroen en fluweelzacht, lijnvormig en worden optimaal vier cm lang. Binnen de stoechas-familie is de “Anouk®” het meest winterhard. Bij bezorging is de plant ca. 25 – 30 centimeter hoog (incl. kwekerspot).

Zomerse bloeier; trekt vlinders aan
Lavendel is een lekker zonnige bloeier. Natuurlijk wil je het jaargetijde zo lang misschien laten duren. Er is nu een kersverse variatie, die echt heel lang in bloei staat, de Lavendula Stoechas Anouk met paarse pluimen, groene stelen en een aangename geur. Daarnaast bezoeken vlinders graag de kuiflavendel. Als je dus vlinders naar je tuin wilt lokken, is deze lavendel variëteit een echte aanrader.

Een veilige reis onmiddelijk vanaf de teler
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je in huis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met voldoende zorgvuldigheid verpakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen robuust niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je additionele maximaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is bekwaam voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding moeiteloos mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus simpelweg te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

12 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Volle zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Snoeien

Na de laatste nachtvorst

Bloeiperiode

mei – oktober

Winterhard

Ja, tot -5

EAN

8719666810947