Sansevieria ‘Cylindrica Braided’

45,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666829147 Categorieën: , ,
Beschrijving

Informatie Sansevieria ‘Cylindrica Braided’

Deze in elkaar gevlochten Sansevieria Cylindrica heeft bladeren die donkergroene en zilvergrijze kleurtonen heeft. Een sanseveria is een plant waarnaar je vrijwel niet hoeft om te kijken, maar veel van terug krijgt. Deze simpel te verzorgen kamerplant is namelijk zeer robuust. Een woestijnplant die in zijn dikke bladeren water opslaat, waardoor hij het volkomen niet erg vindt wanneer je hem een keer vergeet water te geven.

Standplaats
Waar kan je de Sansevieria het beste neerzetten? De Sansevieria stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Je kan de succulent op een zonnige plek neerzetten of fijn op een plek verder van het raam. Wanneer de Sansevieria verder van het raam staat, zal de waterbehoefte minder worden en zal de plant minder gauw groeien dan op een zonnige plek voor het raam. Op een zomerse plek zal het blad ook lichter van kenmerk worden. En op een plek wat verder van het raam wordt het blad lekker donkerder. Daarom is het voor sommige species beter, als ze net ietsjes verder van het raam staan, om hun donkere kleurnuance te behouden.

Water geven
Sansevieria’s verbruiken zeer weinig water. De ”enige” aanpak om een Sansevieria dood te krijgen, is door de kamerplant te voldoende water te geven. Het is daarom leuker om bij twijfel geen water te geven. Het is van belang dat alle grond optimaal is opgedroogd, voordat de Sansevieria nogmaals water krijgt. Anders is er kans op wortelrot. De plant kan hier na verloop van tijd aan overlijden. In de winter kan de Sansevieria gerust 6 tot 8 weken behalve water. Gedurende de groeiperiode (lente/ zomer) is eens per 2 weken veel. Tijdens een hittegolf mag de Sansevieria wel een extra gietbeurt.

Herkomst & informatie
De Sansevieria groeit van origine in Afrika. In Nederland staan deze kamerplanten beter bekend als Vrouwentongen en in België als Wijventongen. De Vrouwentong (Sansevieria) is lid van de Agavaceae familie en komt van oorsprong uit Afrika en Azië.

Sierpotten
Je hebt de keuze uit drie uiteenlopende kleuren sierpotten. De bijkomend sierpotten zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is onderhoudsarm en blijft lang mooi. De basic kleuren zorgen ervoor dat ze simpelweg te combineren zijn bij realistisch iedere woonstijl!

Een veilige vakantie onmiddelijk vanaf de kweker
Alle onze planten worden rechtstreeks vanuit de tuinier vervoerd. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid verpakt en gaat hij op vakantie in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra maximaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding comfortabel mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je geniet voeding om royaal een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus handig te doseren. Inhoud 500 milliliter.

Extra informatie
Merk

Type plant

Kamerplant

Soort plant

Potmaat

12 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Ja

Standplaats

Halfschaduw of zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Ja

Snoeien

n.v.t.

Bloeiperiode

Gehele jaar door groene bladeren

Winterhard

n.v.t.

EAN

8719666829147

Denk ook aan...

-40%
-27%
54,99

4 beoordelingen

Levertijd: 3 - 5 werkdagen