Sansevieria ‘Cylindrica Braided’

44,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666829147
Beschrijving

Informatie Sansevieria ‘Cylindrica Braided’

Deze in elkaar gevlochten Sansevieria Cylindrica heeft bladeren die donkergroene en zilvergrijze kleurtonen heeft. Een sanseveria is een plant waarnaar je vrijwel niet hoeft om te kijken, maar voldoende van terug krijgt. Deze domweg te verzorgen kamerplant is immers zeer robuust. Een woestijnplant die in zijn dikke bladeren water opslaat, waardoor hij het helemaal niet erg vindt wanneer je hem een keer vergeet water te geven.

Standplaats
Waar kan je de Sansevieria het belangrijkste neerzetten? De Sansevieria stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Je kan de succulent op een zonnige plek neerzetten of geschikt op een plek verder van het raam. Wanneer de Sansevieria verder van het raam staat, zal de waterbehoefte minder worden en zal de plant minder gauw groeien dan op een zonnige plek voor het raam. Op een zonnige plek zal het blad ook lichter van kenmerk worden. En op een plek wat verder van het raam wordt het blad prima donkerder. Daarom is het voor sommige soorten beter, als ze net ietsjes verder van het raam staan, om hun donkere kenmerk te behouden.

Water geven
Sansevieria’s verbruiken zeer weinig water. De ”enige” manier om een Sansevieria dood te krijgen, is door de kamerplant te genoeg water te geven. Het is daarom leuker om bij onzekerheid geen water te geven. Het is van belang dat alle aarde extreem is opgedroogd, voordat de Sansevieria opnieuw water krijgt. Anders is er kans op wortelrot. De plant kan hier na verloop van tijd aan overlijden. In de winter kan de Sansevieria gerust 6 tot 8 weken zonder water. Gedurende de groeiperiode (lente/ zomer) is eens per 2 weken voldoende. Tijdens een hittegolf mag de Sansevieria wel een additionele gietbeurt.

Herkomst & informatie
De Sansevieria groeit van oorsprong in Afrika. In Nederland staan deze kamerplanten leuker bekend als Vrouwentongen en in België als Wijventongen. De Vrouwentong (Sansevieria) is lid van de Agavaceae familie en komt van oorsprong uit Afrika en Azië.

Sierpotten
Je hebt de optie uit 3 verscheidene kleuren sierpotten. De begeleidende sierpotten zijn gecreëerd van keramiek. Keramiek is onderhoudsarm en blijft lang mooi. De basic kleuren zorgen ervoor dat ze aangenaam te mixen zijn bij reëel iedere woonstijl!

Een veilige reis direct vanaf de teler
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de teler verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met voldoende zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen landelijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra maximaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is goed voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding aangenaam mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je veel voeding om riant een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus simpelweg te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Kamerplant

Soort plant

Potmaat

12 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Ja

Standplaats

Halfschaduw of zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Ja

Snoeien

n.v.t.

Bloeiperiode

Gehele jaar door groene bladeren

Winterhard

n.v.t.

EAN

8719666829147

Denk ook aan...

-40%
29,99

7 beoordelingen

Levertijd: 1 - 3 werkdagen