Set van 3 – Koffieplant ‘Coffea Arabica’

34,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666820427 Categorieën: , ,
Beschrijving

Informatie Set van drie – Koffieplant ‘Coffea Arabica’

Met deze coole plant groei jij jouw eigen koffiebonen! De koffieplant kan na enkele jaren in de woonkamer tot bloei komen. De bondige, witte bloempjes kunnen zich vervolgens tot vruchten, met daarin de bekende koffiebonen ontwikkelen. De vruchten verkleuren tijdens het rijpen tot (paars)rood. Ze zijn dan klaar om geoogst te worden.

Standplaats
De koffieplant houdt van licht en warmte, maar staat niet graag lang in het zonnetje. Zet hem dus op een plek waar hij veel licht ontvangt, maar niet de hele dag regelrecht zonlicht. Op een koude of tochtige plek wordt deze plant bevattelijk voor ziekten en ongedierte.

Water geven
De koffieplant verbruikt niet zo gek genoeg water, maar staat wel van harte in een licht natte aarde, dus geef regelmatig kleine beetjes water. Zomers zal dit frequenter nodig zijn dan in de winter, wanneer de plant in rust is. Tijdens de lente en de zomer kan hij wel wat extra voeding gebruiken, geef in deze periode om de twee weken wat mest voor groene planten bij het gieten. Sproeien is bij deze plant extra belangrijk, want hiermee behoudt u het glimmende blad.

Herkomst & info
Koffieplant, Koffieboom of onder andere hij officieel zonnig de Coffea Arabica. Met zijn roots in Ethiopië is de plant wel wat aangepast. Je herkent de Coffea Arabica aan zijn glimmende blad. Het leuke is dat zelfs in jouw woonkamer de Koffieplant koffiebonen kan gaan groeien. De plant hoort bij tot de familie Rubiaceae, waar tevens de Gardenia tot hoort bij.

Sierpotten
Je hebt de keuzemogelijkheid uit 3 vele kleuren sierpotten. De bijpassende sierpotten zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is onderhoudsarm en blijft lang mooi. De basic kleuren zorgen ervoor dat ze comfortabel te mixen zijn bij realistisch iedere woonstijl!

Een veilige reis ogenblikkelijk vanaf de teler
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker vervoerd. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met genoeg zorgvuldigheid verpakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen landelijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je additionele optimaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is goed voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding moeiteloos mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je veel voeding om royaal een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Soort plant

Potmaat

12 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Ja

Standplaats

Lichte plaats

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Snoeien

n.v.t.

Bloeiperiode

n.v.t.

Winterhard

n.v.t.

EAN

8719666820427