Set van 3 – Vrouwentong Sansevieria Trifasciata ‘Zeylanica’

49,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666822865 Categorieën: , ,
Beschrijving

Informatie Set van drie – Vrouwentong Sansevieria Trifasciata ‘Zeylanica’

De Sansevieria behoort tot de betere luchtzuiverende planten. Door zijn luchtzuiverende kwaliteiten wordt het zuurstofgehalte thuis verhoogd. Door te leven in gezonde lucht worden we niet alleen een stuk fitter, maar tevens nog eens een stuk productiever. De Sansevieria is een echte luchtzuiveraar en creëert zuurstof. Naast dat hij top eigenschappen heeft is deze plant foutloos voor iemand die regelmatig vergeet om voor z’n planten te zorgen. Alleen maar voordelen dus!

Standplaats
Waar kan je de Sansevieria het eersterangs neerzetten? De Sansevieria stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Je kan de succulent op een zonnige plek neerzetten of juist op een plek verder van het raam. Wanneer de Sansevieria verder van het raam staat, zal de waterbehoefte minder worden en zal de plant minder gauw groeien dan op een zomerse plek voor het raam. Op een zomerse plek zal het blad mede lichter van kleur worden. En op een plek wat verder van het raam wordt het blad goed donkerder. Daarom is het voor sommige types mooier, als ze net ietsjes verder van het raam staan, om hun donkere tint te behouden.

Water geven
Sansevieria’s verbruiken zeer weinig water. De ”enige” wijze om een Vrouwentong dood te krijgen, is door de kamerplant te veel water te geven. Het is daarom beter om bij twijfel geen water te geven. Het is van belang dat alle aarde extreem is opgedroogd, voordat de Sansevieria opnieuw water krijgt. Anders is er kans op wortelrot. De plant kan hier na verloop van tijd aan overlijden. In de winter kan de Sansevieria gerust 6 tot acht weken behalve water. Gedurende de groeiperiode (lente/ zomer) is eens per twee weken genoeg. Tijdens een hittegolf mag de Sansevieria wel een extra gietbeurt.

Herkomst & info
De Sansevieria groeit van oorsprong in Afrika. In Nederland staan deze kamerplanten beter bekend als Vrouwentongen en in België als Wijventongen. De Vrouwentong (Sansevieria) is lid van de Agavaceae familie en komt van oorsprong uit Afrika en Azië. Naast de naam ‘Vrouwentong’ is hij ook bekend zoals bijnamen bijv. Bajonetplant, Slangenplant of zelfs Schoonmoederstong. Die naam dankt hij aan zijn scherpe punt aan het einde van het blad. Die snijdende punt staat voor de scherpe tong die vrouwen mogelijk toebedeeld wordt. De Sanseveria is er in vele soorten en dimensies en heeft door haar modieuze contouren een algeheel eigen ontwerp ontwikkeld.

Een veilige reis onmiddelijk vanaf de kweker
Alle onze planten worden direct vanuit de tuinier verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met genoeg zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra maximaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is betrouwbaar voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding moeiteloos mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus moeiteloos te doseren. Inhoud 500 milliliter.

Extra informatie
Merk

Type plant

Kamerplant

Soort plant

Potmaat

12 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Ja

Standplaats

Halfschaduw of zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Ja

Snoeien

n.v.t.

Bloeiperiode

Gehele jaar door groene bladeren

Winterhard

n.v.t.

EAN

8719666822865