Set van 4 -Japanse Esdoorn | Acer Palmatum

25,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666809637 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Set van 4 -Japanse Esdoorn | Acer Palmatum

Breng je tuin, terras of balkon in een Oosterse sfeer met deze luxe gekleurde Japanse Esdoorns. Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn echte eye-catchers. Elke boom heeft zijn eigen prachtige kleuren en bladeren. In deze set bevinden zich 4 allerlei species Japanse Esdoorns die zullen zorgen voor veel afwisseling in de tuin door hun brede kleuren. De planten zijn winterhard en kunnen daarom zo de tuin in. Plant ze in de volledige grond of in potten, apart van elkaar of als groep. De Japanse Esdoorns groeien uit tot menig hoogtes en kunnen daarom ideaal bij elkaar staan. Ze kunnen mede gesnoeid worden tot luxe bonsai-bomen!

In de set bevinden zich 4 meerdere soorten:

  • Acer palmatum Orange Dream
  • Acer palmatum Atropurpureum
  • Acer palmatum Butterfly
  • Acer palmatum Going Green

Orange Dream

De Acer palmatum ‘Orange Dream’ is een hoge Japanse Esdoorn met geel/oranje gekleurd blad. Deze Japanse Esdoorn is opmerkelijk doordat hij meer opgaand groeit dan de meeste andere Japanse esdoorns. Hij kan een hoogte van wel acht meter bereiken maar je kunt hem probleemloos snoeien. Indien de plant voldoende licht krijgt blijft hij ook onderin mooi in het blad. Het blad loopt in het voorjaar uit met een oranje-gele karakter, in de zomer is het blad geelgroen, gevolgd door een klassieke gele herfstkleur. Deze soort is zeer vorsbestendig.

Acer palm. ‘Atropurpuream’

Deze prachtig Japanse Esdoorn is een sieraad in iedere tuin. Deze plant vormt een vertakte opgaande struik met donkerrood ingesneden blad, dat in de najaar een prachtige herfstkleur geeft. Deze Esdoorn kan een hoogte bereiken van maar liefst acht meter en een breedte van 250 cm. Je kunt de lange scheuten in maart afsnijden voor een compacte groei. De Atropurpuream kan zowel op een zonnige plaats als in de schaduw gemonteerd worden. Deze plant is zeer vorsbestendig.

Acer palm. ‘Butterfly’

Deze luxueuze Japanse Esdoorn is een sieraad in iedere tuin, maar kan ook prima in een pot of bak op het terras of balkon. Deze langzaam groeiende plant vormt een vertakte opgaande struik met roze, wit en groen bont ingesneden blad. De ‘Butterfly’ kan een hoogte van 150cm bereiken en een breedte van 75 tot 100cm. Deze winterharde Esdoorn heeft weinig eisen qua standplaats en hoeft niet gesnoeid te worden.

Acer palm. ‘Going Green’

De Acer palmatum ‘Going Green’ is een Japanse esdoorn met vrolijk groen blad en geeloranje herfstkleuren. Zeer fraai bij deze soort zijn de heldergroen gekleurde twijgen, die vooral in de winter erg opvallen. Het is een zeer behoorlijke plant die met gemak 200 cm of hoger kan worden. Snoeien is geen dilemma, doe dat wel in de nazomer of vroege herfst. Deze Esdoorn soort staat het liefst niet in de volle zon.

Verzorging

Japanse Esdoorns kunnen het mooiste vanaf maart tot aanloop oktober geplant worden. In deze periode is de aarde warmer en kunnen de planten maximaal wortel schieten. In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn behoorlijke planten maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. Zet de Acer daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel regelrecht zonlicht. Door teveel onmiddelijk zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden en kan het blad verbranden. Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat betekent dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer winterhard en zal vanaf maart weer uitlopen met prachtig nieuw blad.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Indirect zonlicht

Waterbehoefte

EAN

8719666809637