Set van 4 -Japanse Esdoorn ‘Acer palmatum’

24,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666809637 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Set van vier -Japanse Esdoorn ‘Acer palmatum’

Breng je tuin, terras of balkon in een Oosterse ambiance met deze luxueus gekleurde Japanse Esdoorns. Japanse Esdoorns staan bekend om hun prachtige gekleurde bladeren en zijn echte eye-catchers. Elke boom heeft zijn eigen luxe kleuren en bladeren. In deze set bevinden zich vier meerdere species Japanse Esdoorns die zullen zorgen voor veel afwisseling in de tuin door hun uiteenlopende kleuren. De planten zijn winterhard en kunnen daarom zo de tuin in. Plant ze in de volle grond of in potten, apart van elkaar of als groep. De Japanse Esdoorns groeien uit tot allerlei hoogtes en kunnen daarom foutloos bij elkaar staan. Ze kunnen ook gesnoeid worden tot luxueuze bonsai-bomen!

In de set bevinden zich vier uiteenlopende soorten:
Acer palmatum Orange Dream
Acer palmatum Atropurpureum
Acer palmatum Butterfly
Acer palmatum Going Green

Orange Dream

De Acer palmatum ‘Orange Dream’ is een hoge Japanse Esdoorn met geel/oranje gekleurd blad. Deze Japanse Esdoorn is opmerkelijk omdat hij meer opgaand groeit dan de meeste andere Japanse esdoorns. Hij kan een hoogte van wel 8 meter bereiken maar je kunt hem moeiteloos afsnijden. Indien de plant geniet licht krijgt blijft hij tevens onderin mooi in het blad. Het blad loopt in het voorjaar uit met een oranje-gele kleur, in de zomer is het blad geelgroen, gevolgd door een mooie gele herfstkleur. Deze soort is zeer vorsbestendig.

Acer palm. ‘Atropurpuream’

Deze luxueus Japanse Esdoorn is een sieraad in iedere tuin. Deze plant vormt een vertakte opgaande struik met donkerrood ingesneden blad, dat in de najaar een briljante herfstkleur geeft. Deze Esdoorn kan een hoogte bereiken van maar liefst acht meter en een breedte van 250 cm. Je kunt de lange scheuten in maart snoeien voor een compacte groei. De Atropurpuream kan zowel op een zonnige plaats als in de schaduw geplaatst worden. Deze plant is zeer vorsbestendig.

Acer palm. ‘Butterfly’

Deze prachtige Japanse Esdoorn is een sieraad in iedere tuin, maar kan mede betrouwbaar in een pot of bak op het terras of balkon. Deze langzaam groeiende plant vormt een vertakte opgaande struik met roze, wit en groen bont ingesneden blad. De ‘Butterfly’ kan een hoogte van 150cm bereiken en een breedte van 75 tot 100cm. Deze winterharde Esdoorn heeft weinig eisen qua standplaats en hoeft niet gesnoeid te worden.

Acer palm. ‘Going Green’

De Acer palmatum ‘Going Green’ is een Japanse esdoorn met fris groen blad en geeloranje herfstkleuren. Zeer fraai bij deze soort zijn de heldergroen gekleurde twijgen, die vooral in de winter erg opvallen. Het is een zeer grondige plant die met gemak 200 centimeter of hoger kan worden. Snoeien is geen probleem, doe dat wel in de nazomer of vroege najaar. Deze Esdoorn soort staat het liefst niet in de volle zon.

Verzorging

Japanse Esdoorns kunnen het beste vanaf maart tot begin oktober geplant worden. In deze periode is de aarde warmer en kunnen de planten extreem wortel schieten. In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn sterke planten maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. Zet de Acer daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel regelrecht zonlicht. Door teveel onmiddelijk zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden en kan het blad verbranden. Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat betekent dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer winterhard en zal vanaf maart weer uitlopen met luxueus kersvers blad.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Indirect zonlicht

Waterbehoefte

EAN

8719666809637

Denk ook aan...

-56%
119,00

2 beoordelingen

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

-67%
-25%
149,00

3 beoordelingen

Levertijd: 1 - 3 werkdagen

-31%
44,99

0 beoordelingen

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

-40%
26,99

3 beoordelingen

Levertijd: 1 - 2 werkdagen

-22%