Set van 4 -Japanse Esdoorn ‘Acer palmatum’

34,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666809637
Beschrijving

Informatie Set van 4 -Japanse Esdoorn ‘Acer palmatum’

Breng je tuin, terras of balkon in een Oosterse ambiance met deze prachtig gekleurde Japanse Esdoorns. Japanse Esdoorns staan bekend om hun luxe gekleurde bladeren en zijn echte eye-catchers. Elke boom heeft zijn eigen prachtige kleuren en bladeren. In deze set bevinden zich 4 uiteenlopende species Japanse Esdoorns die zullen oppassen voor voldoende afwisseling in de tuin door hun brede kleuren. De planten zijn winterhard en kunnen daarom zo de tuin in. Plant ze in de volle grond of in potten, apart van elkaar of als groep. De Japanse Esdoorns groeien uit tot diverse hoogtes en kunnen daarom ideaal bij elkaar staan. Ze kunnen mede gesnoeid worden tot luxe bonsai-bomen!

In de set bevinden zich 4 meerdere species:
Acer palmatum Orange Dream
Acer palmatum Atropurpureum
Acer palmatum Butterfly
Acer palmatum Going Green

Orange Dream

De Acer palmatum ‘Orange Dream’ is een hoge Japanse Esdoorn met geel/oranje gekleurd blad. Deze Japanse Esdoorn is opmerkelijk doordat hij meer opgaand groeit dan de meeste andere Japanse esdoorns. Hij kan een hoogte van wel acht meter bereiken maar je kunt hem gemakkelijk snoeien. Indien de plant voldoende licht krijgt blijft hij ook onderin mooi in het blad. Het blad loopt in het voorjaar uit met een oranje-gele karakter, in de zomer is het blad geelgroen, gevolgd door een mooie gele herfstkleur. Deze soort is zeer vorsbestendig.

Acer palm. ‘Atropurpuream’

Deze prachtig Japanse Esdoorn is een sieraad in iedere tuin. Deze plant vormt een vertakte opgaande struik met donkerrood ingesneden blad, dat in de herfst een luxueuze herfstkleur geeft. Deze Esdoorn kan een hoogte bereiken van maar liefst acht meter en een breedte van 250 centimeter. Je kunt de lange scheuten in maart snoeien voor een compacte groei. De Atropurpuream kan zowel op een zonnige plaats als in de schaduw geplaatst worden. Deze plant is zeer vorsbestendig.

Acer palm. ‘Butterfly’

Deze luxueuze Japanse Esdoorn is een sieraad in iedere tuin, maar kan tevens prima in een pot of bak op het terras of balkon. Deze langzaam groeiende plant vormt een vertakte opgaande struik met roze, wit en groen bont ingesneden blad. De ‘Butterfly’ kan een hoogte van 150cm bereiken en een breedte van 75 tot 100cm. Deze winterharde Esdoorn heeft weinig eisen qua standplaats en hoeft niet gesnoeid te worden.

Acer palm. ‘Going Green’

De Acer palmatum ‘Going Green’ is een Japanse esdoorn met verfrissend groen blad en geeloranje herfstkleuren. Zeer fraai bij deze soort zijn de heldergroen gekleurde twijgen, die vooral in de winter erg opvallen. Het is een zeer grondige plant die met gemak 200 centimeter of hoger kan worden. Snoeien is geen probleem, doe dat wel in de nazomer of vroege herfst. Deze Esdoorn soort staat het liefst niet in de volle zon.

Verzorging

Japanse Esdoorns kunnen het eersterangs vanaf maart tot begin oktober geplant worden. In deze periode is de aarde warmer en kunnen de planten extreem stam schieten. In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn grondige planten maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. Zet de Acer daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel ogenblikkelijk zonlicht. Door teveel regelrecht zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden en kan het blad verbranden. Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat betekent dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer vorsbestendig en zal vanaf maart weer uitlopen met briljant kersvers blad.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Indirect zonlicht

Waterbehoefte

EAN

8719666809637