Set van 4 – Pampasgras ‘Cortaderia Selloana’

24,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666825545 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Set van 4 – Pampasgras ‘Cortaderia Selloana’

De pampasgras is een snelle groeier en kan uitmuntend in flinke hoeveelheden geplant worden, maar is ook betrouwbaar leuk in zijn eentje in een fraaie sierpot. De pampasgras gaat extreem gezamenlijk met andere planten. Een fraai effect creëer je door allerlei species siergrassen met elkaar te samenstellen. De pampasgras bloeit van augustus tot en met oktober met flinke pluimen in het wit en roze! De set van vier wordt geleverd met twee roze en 2 witte pluimen. 

Tip: gebruik de lange pluimen in een boeket of zet ze in een grote vaas. Let op met afsnijden, de bladeren zijn scherp.

Standplaats
Plant Cortaderia Selloana op een open, warme en zonnige plek. Dit gras heeft voldoende warmte nodig om tot bloei te komen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet (goed) bloeit.

Water geven
Geef Cortaderia selloana de eerste weken na het planten vaak water. Bouw daarna de vochtvoorziening af, doordien de wortels verschillend lui worden. Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte maximaal verdragen. Als het erg droog is, geef de plant dan aanvullende water.

Snoeien
Je kunt het pampasgras voor of na de winter terugknippen tot zo´n 15cm boven de grond. Bij strenge vorst kun je hem in de winter het best afdekken met een deken of bladeren.

Herkomst & info
Cortaderia Selloana of pampasgras is een comfort siergras, waarvan zo´n vijftien soorten voorkomen. Oorspronkelijk groeit Cortaderia selloana op subtropische orginele grasvlaktes: pampa’s en in de bergen in Zuid-Amerika. Dit type pampasgras bloeit van augustus tot en met november met langwerpige pluimen. Cortaderia Selloana is bestand tegen vorst, zeewind en luchtvervuiling. En heeft geen last van ziektes en ongedierte.

Een veilige reis onmiddelijk vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de teler verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je in huis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met voldoende zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op vakantie in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen robuust niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je aanvullende maximaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding eenvoudig mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je geniet voeding om royaal een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus handig te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

9 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

n.v.t

Standplaats

Halfschaduw/Zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Snoeien

Voorjaar of najaar

Bloeiperiode

augustus – november

Winterhard

Ja

EAN

8719666825545

Denk ook aan...

-27%
135,00

0 beoordelingen

Levertijd: 3 - 5 werkdagen