Set van 4 – Pampasgras ‘Cortaderia Selloana’

24,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666825545 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Set van vier – Pampasgras ‘Cortaderia Selloana’

De pampasgras is een snelle groeier en kan uitmuntend in royale hoeveelheden geplant worden, maar is ook geschikt leuk in zijn eentje in een mooie sierpot. De pampasgras gaat goed samen met andere planten. Een fraai effect creëer je door menig soorten siergrassen gezamenlijk te combineren. De pampasgras bloeit van augustus tot en met oktober met enorme pluimen in het wit en roze! De set van vier wordt geleverd met twee roze en twee witte pluimen. 

Tip: gebruik de lange pluimen in een boeket of zet ze in een royale vaas. Let op met bekorten, de bladeren zijn scherp.

Standplaats
Plant Cortaderia Selloana op een open, warme en zonnige plek. Dit gras heeft veel warmte nodig om tot bloei te komen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet (goed) bloeit.

Water geven
Geef Cortaderia selloana de eerste weken na het planten veel water. Bouw daarna de vochtvoorziening af, doordat de wortels ongelijksoortig lui worden. Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte betrouwbaar verdragen. Als het erg droog is, geef de plant dan extra water.

Snoeien
Je kunt het pampasgras voor of na de winter terugknippen tot zo´n 15cm boven de aarde. Bij strenge vorst kun je hem in de winter het best afdekken met een deken of bladeren.

Herkomst & info
Cortaderia Selloana of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan zo´n vijftien soorten voorkomen. Oorspronkelijk groeit Cortaderia selloana op subtropische natuurlijke grasvlaktes: pampa’s en in de bergen in Zuid-Amerika. Dit type pampasgras bloeit van augustus tot en met november met langwerpige pluimen. Cortaderia Selloana is bestand tegen vorst, zeewind en luchtvervuiling. En heeft geen last van ziektes en ongedierte.

Een veilige vakantie ogenblikkelijk vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de teler verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met genoeg zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op vakantie in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen landelijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je additionele optimaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is bekwaam voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding moeiteloos mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je veel voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus simpel te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

9 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

n.v.t

Standplaats

Halfschaduw/Zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Snoeien

Voorjaar of najaar

Bloeiperiode

augustus – november

Winterhard

Ja

EAN

8719666825545

Denk ook aan...

-22%
349,00

0 beoordelingen

Levertijd: 3 - 4 weken

-38%
-33%
39,99

0 beoordelingen

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

-17%
99,00

0 beoordelingen

Levertijd: 3 - 5 werkdagen