Set van 6 – Lavendel ‘Angustifolia’

24,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666810183 Categorieën: ,
Beschrijving

Informatie Set van zes – Lavendel ‘Angustifolia’

Lavendel is al een aantal jaren erg trendy. Dat heeft een aantal redenen. De bloemen geuren verrukkelijk en wordt intensief bezocht door bijen, hommels en vlinders. Vanwege de geur is lavendelolie een belangrijke grondstof voor zeep, parfum en eau de cologne. Daarnaast heeft dit struikje decoratieve, groengrijze bladeren die het behoudt gedurende de winter. Het is erg mooi in borders, rotstuinen en zelfs als haag.

Standplaats
De lavendel staat graag in de zon. Hoe meer hij in de zon staat, hoe intensiever de kleurschakering wordt. Lavendel wordt extreem een halve meter hoog en is vooral in jonge toestand sterk behaard. Daarnaast wordt lavendel frequent in kruidentuinen aangeplant doordat de meeste kruiden er niet zo mooi uitzien.

Water geven
Naar de lavendel in de volle grond hoef je bijna niet om te kijken. Alleen bij aanhoudend ultiem zonnig en droog weer wilt de lavendel graag wat extra water. Plaats je hem in een authentieke sierpot op je terras of balkon geef heem dan af en toe water.

Snoei en bloei
Aan het aanloop van het voorjaar is het raadzaam de plant een paar keer te toppen. Bij jonge planten doe je dit ongeveer drie keer. Ze bloeien dan iets later, maar worden veel ouder. Je stimuleert hiermee namelijk de vorming van gloednieuwe scheuten beneden in de plant. De bloemetjes zijn donkerblauw en bloeien in juni en juli. Aan het begin van het voorjaar snoei je de plant ongeveer een derde terug, tot ca. tien tot vijftien cm boven de grond. Zorg ervoor dat er altijd nog wat blad aan de takken blijft zitten, breed loopt de lavendel niet meer uit.

Herkomst & Informatie
De oorsprong van de Lavandula is het Middellandse Zeegebied. Daar zijn royale velden te aanschouwen in de omgeving van ‘parfumplaatsen’ bijv. Grasse in Frankrijk. De blaadjes van de ‘echte’ lavendel, Lavandula angustifolia, zijn eerst grijzig, maar worden steeds groener. De bloemetjes zijn donkerblauw en bloeien in juni en juli. De tuinplant is bij levering ca. 15 cm hoog (incl. kwekerspot)

Winterhard en behoudt zijn kleur
Dit struikje heeft decoratieve, groengrijze bladeren die zijn kleur behoudt gedurende de winter. Het is erg mooi in borders, rotstuinen en zelfs als haag. De Lavendel is winterhard en daarom buitengewoon goed thuis ons klimaat. Wil je het kruid zelf gebruiken in bijvoorbeeld geurzakjes? Dan kun je de bloemen drogen.

Een veilige reis meteen vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je in huis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op vakantie in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen landelijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je additionele extreem voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding moeiteloos mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je voldoende voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus moeiteloos te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Tuinplant

Soort plant

Potmaat

6-pack

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Nee

Standplaats

Volle zon

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Nee

Snoeien

Na de laatste nachtvorst

Bloeiperiode

mei – oktober

Winterhard

Ja, tot -5

EAN

8719666810183