Vrouwentong ‘Sansevieria Laurentii’

54,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666830341 Categorieën: , ,
Beschrijving

Informatie Vrouwentong ‘Sansevieria Laurentii’

De Sansevieria Laurentii is bovendien wel beter bekend als Vrouwentong. Oorspronkelijk komt hij uit Afrika en Azië en is lid van de Agavaceae familie. Het is een plant met menig bijnamen. Je kan hem ook wel kennen als: Bajonetplant, Slangenplant of zelfs Schoonmoederstong. Haar namen heeft zij te danken aan de vlijmscherpe punt aan het einde van zijn blad. Die scherpe punt staat voor de scherpe tong die vrouwen soms toebedeeld wordt. De Sanseveria is er in verscheidene species en omvang en heeft door haar hedendaagse vormen een afgeladen eigen pasvorm gemaakt.

Luchtzuiverende kwaliteiten
Daarnaast behoort de Sansevieria tot de betere luchtzuiverende planten. Door zijn luchtzuiverende kwaliteiten wordt het zuurstofgehalte thuis verhoogd. Tevens wordt de luchtvochtigheid verbetert zodat je minder last hebt van een droge keel of huid. Ideaal voor in de woon- en slaapkamers en op kantoor. De kwaliteit van de lucht waar wij in leven is van groot belang voor onze gezondheid. Door te leven in gezonde lucht worden we niet alleen een stuk fitter, maar mede nog eens een stuk productiever. De Sansevieria is een echte luchtzuiveraar, produceert zuurstof en zuivert de lucht én wie wil nou geen schonere lucht binnen of op kantoor!

Hoe zorg je voor mij?
Sansevieria’s verbruiken zeer weinig water. De enige methode om een Vrouwentong dood te krijgen, is door de kamerplant te veel water te geven. Het is daarom beter om bij onzekerheid geen water te geven. Het is van belang dat alle aarde extreem is opgedroogd, voordat de Sansevieria opnieuw water krijgt. Anders is er kans op wortelrot. In de winter kan de Sansevieria gerust zes tot acht weken behalve water. Gedurende de groeiperiode (lente/ zomer) is eens per twee weken vaak. Tijdens een hittegolf mag de Sansevieria wel een extra gietbeurt. De Sansevieria stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Je kan de succulent op een zonnige plek neerzetten of fijn op een plek verder van het raam. Wanneer de Sansevieria verder van het raam staat, zal de waterbehoefte minder worden en zal de plant minder vlot groeien dan op een zomerse plek voor het raam. Op een zomerse plek zal het blad ook lichter van kleur worden. En op een plek wat verder van het raam wordt het blad goed donkerder. Daarom is het voor sommige species beter, als ze net ietsjes verder van het raam staan, om hun donkere kleur te bewaren.

Een veilige vakantie direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de tuinier verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je binnen terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met voldoende zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op vakantie in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Mand Terima Kasih
Terima Kasih betekent ‘Dank u wel’ in het Indonesisch. De naam ‘Terima Kasih’ is ontstaan door op een duurzame en verantwoorde manier producten in Indonesië te produceren. Met de aanschaf van deze Terima Kasih mand steunt u de lokale bevolking en geeft u de inwoners een duurzame toekomst.
Zie website https://www.terima-kasih.nl/zeegras voor meer info.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra juist voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is bekwaam voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding moeiteloos mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je voldoende voeding om royaal een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 milliliter.

Extra informatie
Merk

Type plant

Groene kamerplanten

Soort plant

Potmaat

17 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Ja

Standplaats

Halfschaduw

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Ja

Snoeien

n.v.t.

Bloeiperiode

n.v.t.

Winterhard

n.v.t.

EAN

8719666830341

Denk ook aan...

-17%
199,95

0 beoordelingen

Levertijd: 1 - 3 weken

-29%
-29%
49,99

4 beoordelingen

Levertijd: 1 - 4 werkdagen

-11%
159,00

3 beoordelingen

Levertijd: 3 - 5 werkdagen

-26%
144,00

3 beoordelingen

Levertijd: 1 - 4 werkdagen