Vrouwentong ‘Sansevieria Zeylanica’

27,99

Woonq
Verkoop door: Woonq.nl

Snelle levering door heel NL
30 bedenktijd
Grootste assortiment NL & BE
Laagste prijzen
Veel veilige betaalmogelijkheden

Artikelnummer: 8719666830419
Beschrijving

Informatie Vrouwentong ‘Sansevieria Zeylanica’

De Sansevieria hoort bij tot de betere luchtzuiverende planten. Door zijn luchtzuiverende kwaliteiten wordt het zuurstofgehalte in woning verhoogd. Door te leven in gezonde lucht worden we niet alleen een stuk fitter, maar ook nog eens een stuk productiever. De Sansevieria is een echte luchtzuiveraar en creëert zuurstof. Naast dat hij top eigenschappen heeft is deze plant perfect voor iemand die regelmatig vergeet om voor z’n planten te waken. Alleen maar voordelen dus!

Standplaats
De Sansevieria stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Je kan de succulent op een zomerse plek neerzetten of fijn op een plek verder van het raam. Wanneer de Sansevieria verder van het raam staat, zal de waterbehoefte minder worden en zal de plant minder binnenkort groeien dan op een zonnige plek voor het raam. Op een zonnige plek zal het blad ook lichter van kleurspeling worden. En op een plek wat verder van het raam wordt het blad juist donkerder. 

Water geven
Sansevieria’s verbruiken zeer weinig water. De enige manier om een Vrouwentong dood te krijgen, is door de kamerplant te veel water te geven. Het is daarom leuker om bij aarzeling geen water te geven. Het is van belang dat alle grond extreem is opgedroogd, voordat de Sansevieria nog een keer water krijgt.

Herkomst & info
De Sansevieria Zeylanica is mede wel leuker bekend als Vrouwentong. Oorspronkelijk komt hij uit Afrika en Azië en is lid van de Agavaceae familie. Het is een plant met vele bijnamen. Je kan hem ook wel kennen als: Bajonetplant, Slangenplant of zelfs Schoonmoederstong. Haar namen heeft zij te danken aan de scherpe punt aan het einde van zijn blad. Die scherpe punt staat voor de scherpe tong die vrouwen soms toebedeeld wordt. De Sanseveria is er in vele soorten en formaten en heeft door haar nieuwerwetse vormen een compleet eigen pasvorm gefabriceerd.

Een veilige vakantie rechtstreeks vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op vakantie in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen robuust niet dat hij zich onderweg bezeert!

Mand Terima Kasih
Terima Kasih betekent ‘Dank u wel’ in het Indonesisch. De naam ‘Terima Kasih’ is ontstaan door op een duurzame en verantwoorde manier producten in Indonesië te produceren. Met de aanschaf van deze Terima Kasih mand steunt u de lokale bevolking en geeft u de inwoners een duurzame toekomst.
Zie website https://www.terima-kasih.nl/zeegras voor meer informatie.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra optimaal voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is bruikbaar voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding simpel mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus moeiteloos te doseren. Inhoud 500 ml.

Extra informatie
Merk

Type plant

Groene kamerplanten

Soort plant

Potmaat

17 cm

Hoogte plant

Luchtzuiverend

Ja

Standplaats

Halfschaduw

Hoeveelheid zonlicht

Waterbehoefte

Giftig

Ja

Snoeien

n.v.t.

Bloeiperiode

n.v.t.

Winterhard

n.v.t.

EAN

8719666830419